Szülőföldem Biharország

 

XXII. „Szülőföldem-Biharország” honismereti vetélkedő

            Minden népet saját egyedi történelme kovácsolt nemzetté. Fontosnak tartjuk, azt, hogy megismerjük őseink életét, tetteik mozgatórugóját, céljaikat, örömeiket, bánataikat. A múltban gyökerezik jelenünk és majdani jövőnk is.

            Feladatunknak tekintjük, hogy a nemzet nagy egységében kiemeljük és a mindennapos tevékenységünkben hangsúlyozzuk, Biharország iránti felelősségvállalásunkat, hagyományaink fejlesztését, megőrzését. Célunk, a szűkebb szülőföld megismerése utáni vágy felkeltése, értékeink ápolása, megőrzése. Megismerkedés kézműves mesterségekkel, a munkafolyamatok elsajátítása, egyszerű mintadarabok elkészítése.

            Az idei megmérettetésre 11 alsós és 18 felsős és középiskolás csapat érkezett. A verseny színvonalát jelzi, hogy egy-egy iskolából több csapat is nevezett, illetve egyre több középiskolás csapat is jelezte részvételi szándékát. Romániából két iskola, a Gáspár András Általános Iskola (Bihar) és a Horváth János Elméleti Líceum (Margitta) diákjai is számot adtak felkészültségükről.

Eredmények:

Alsó tagozat:

  1.       helyezés:         Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola
  2.       helyezés:         Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskola Bojt
  3.       helyezés:         Barsi Dénes Általános Iskola Komádi

Felső Tagozat:

  1.       helyezés:         Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és AMI Biharkeresztes
  2.       helyezés:         Fekete Borbála Általános Iskola Szentpéterszeg (1. csapat)
  3.       helyezés:         Fekete Borbála Általános Iskola Szentpéterszeg (2. csapat)

            Úgy gondoljuk, hogy vetélkedőnk a kitűzött célokat megvalósította. A versenyre való felkészítés erősítette a közösségi szellemet, a győzni akarást, a jutalmak elnyeréséért indított megmérettetésben.

 

A vetélkedőn készült fotók a www.facebook.com/baltisk oldalon találhatók meg.